VT Rally Estonial Virumaa rallipaar võttis meistrivõistlustelt klassivõidu

Kevin Volter
Copy
Vaher–Mitendorf tulid Eesti meistrivõistluste etapil oma klassi võitjateks. Laupäeval jätkatakse klassivõidu jahtimist ka MM-sarja arvestuses.
Vaher–Mitendorf tulid Eesti meistrivõistluste etapil oma klassi võitjateks. Laupäeval jätkatakse klassivõidu jahtimist ka MM-sarja arvestuses. Foto: Sander Ilvest

Jaspar Vaher ja Evelin Mitendorf jätkavad oma debüüti MM-sarjas heas rütmis. Viiendal katsel tabas neid aga väike tehniline probleem, millega anti Rally4 klassis liidripositsioon käest. Eesti meistrivõistluste etapi paremusjärjestus selgus reede õhtuks.

Vaher võitis viiest EMV arvestusse läinud katsest neli, jäädes kolmandaks vaid neljapäeva õhtul toimunud Raadi publikukatsel. Noormees tunnistas Kuku ralliraadiole peale reedest viimast katset, et päev oli keeruline, kuna roolivõimendi probleemide tõttu pidi ta viimased katsed viltuse rooliga sõitma.

Sellest hoolimata võttis ta Eesti meistrivõistluste arvestuses rallilt kindla klassivõidu, edestades Karl-Markus Seid lõpuks 51,4 sekundiga. Ralli absoluutarvestuses tulid läänevirulased kaheksandaks. Neist ettepoole jäid ainult nelikveolised rallimasinad. "Kuna sõidame Rally Estoniat täispikkuses, siis jälgisime ennekõike selleks tehtud plaani," rääkis Vaher. "Avakatse oli minu jaoks pigem keeruline, ei näinud hästi kõiki nurki. Teisel päeval läks hästi, katsed olid samuti okeid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles