Harri Kullas näitas head minekut Belgias

Kevin Volter
Copy
Harri Kullas (vasakul, valges) näitas MM-sarjas suurepärast stardioskust ja lõpetas etapi kokkuvõttes 11. kohal.
Harri Kullas (vasakul, valges) näitas MM-sarjas suurepärast stardioskust ja lõpetas etapi kokkuvõttes 11. kohal. Foto: MXGP

Motokrossi maailmameistrivõistluste 13. etapp sõideti sel nädalavahetusel Belgias Lommeli krossirajal. Lommeli rada on läbi aegade eestlastele hästi sobinud ja pettuma ei pidanud ka sel korral. Sel hooajal tegi MXGP klassis esimest korda kaasa Väike-Maarja motoäss Harri Kullas, kes saavutas etapi kokkuvõttes kõrge 11. koha.

Ajasõidus 17. koha saanud Kullas tegi kvalifikatsioonisõidus perfektse stardi ja esimestes kurvides oli ta tõusnud esiviisikusse. Avaringiga langes Kullas kiiresti esikümne piirile. Seal püsis ta enamiku sõidust ja finišis oli Harri kaheteistkümnendana. Sõidu võitis Glenn Coldenhoff, teine oli Romain Febvre ja kolmas Calvin Vlaanderen.

Põhisõidus näitas Kullas taas, miks ta on maailma üks parimaid startijaid. Esimese kurvi järel oli Kullas teisel kohal. Pikalt ta kõrget kohta nautida ei saanud, sest kohe hakkasid konkurendid temast mööda pressima. Harri võttis ühtlase tempo, et maailma raskeimail rajal sõidu lõpuni vastu pidada. Mõne ringi järel langes Kullas esikümnest välja ja võitles selle eest, et sõit võimalikult kõrgel kohal lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles