Vaade: jättes ralli rahata, sülitab riik enda rahakotti

Kevin Volter
Copy
01.02.2023. Rakvere. FOTOL: Virumaa Teataja ajakirjanik Kevin Volter
01.02.2023. Rakvere. FOTOL: Virumaa Teataja ajakirjanik Kevin Volter Foto: Ain Liiva

Kui palju toimub Eestis maailmameistrivõistlusi? Kui noorte- ja marginaalsemate spordialade võistlused välja arvata, siis peale autoralli MM-etapi meil siin midagi muud ei olegi. Jalgpalli-MM-i ei hakka Eesti üsna kindlasti mitte kunagi korraldama, kuna lihtsalt vastavat infrastruktuuri pole.

Aga meil on maailma parimad kruusateed rallivõistluse korraldamiseks. Seda kinnitas ka maailmameister Kalle Rovanperä, kes Rally Estonialt oma kolmanda võidu võttis. Mees ei olnud kiitusega kitsi ja ütles, et armastab seda rallit rohkemgi kui kodumaal toimuvat Soome MM-rallit. Teadupärast on Rovanperä väga otsekohese ütlemisega ja pole mingit kahtlust, et need olid siirad sõnad.

Urmo Aava koos oma abilistega on maailmale näidanud, milline üks suurüritus olema peab, ja see kajastub ka publikuhuvis. Sellist «laulupidu» nagu oli absoluutselt kõigil nädalavahetusel toimunud rallikatsetel, pole mina veel oma silmaga näinud. Kui WRC-ralli korraldusõigus 2020. aastal meile anti, siis usun, et päris paljud rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) tähtsad ninad olid kahtleval seisukohal. Aga Aava tegi kuue nädalaga sellest fännide ja sõitjate lemmiketapi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles