Tapa Linna Orkester andis Soomes mitu kontserti

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa Linna Orkester Loimaa turuplatsil.
Tapa Linna Orkester Loimaa turuplatsil. Foto: Erakogu

20.–23. juulini käis Tapa Linna Orkester Soomes, mis tähendas ühtlasi orkestrile esimest reisi põhjanaabrite juurde. Dirigendina astus üles Priit Rusalepp, kuid reisi organiseerijaks ja hingeks oli Simar Tuula. "Super organiseerimine. Ajastus ja päevakavad olid väga läbimõeldult tehtud. Kõik toimis ja oli korrektne," ütles reisist osa võtnud Kairi Kroon.

Reedel esineti Loimaa turuplatsil, kus andis kontserdi ka Loimaa puhkpilliorkester, mis on tegutsenud juba üle 130 aasta. Sama päeva õhtul toimus kontsert Loimaa Heimolinna kultuurimajas, kus oli väga soe vastuvõtt. "Inimesed seisid peale kontserdi lõppu lausa püsti ja lisapalu mängiti mitu. See pidi Soomes olema üsna harukordne," jagas Kroon kordaläinud esinemisest rõõmu.

Sideme Loimaaga oli loonud Tapa segakoor Leetar juba 30 aasta eest. Vahepealse aja jooksul oli Loimaa koor käinud mõned korrad Tapal ning Tapa koor Loimaal. Sõprussidemete loomise oli algatanud Piret Pihel, kes ka seekord kaasas käis. Tema poeg mängib Tapa Linna Orkestris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles