Pätsi Sahvri omanik unistab taastatud napsuvabrikust

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Porkuni viinavabriku praegune olukord.
Porkuni viinavabriku praegune olukord. Foto: Caspar Sild

Peamiselt saiakeste küpsetamise tõttu tuntud Heiki Hallik on visanud silma Porkuni mõisa vanale viinavabrikule, mis praegu seisab jõude. Mehe eesmärk on hakata Porkunis tootma kartulinapsu, mille kangus algaks 40 protsendist. Pikemaks plaaniks on kogu hoone renoveerimine.

Muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa nõuniku Kadri Lepiku sõnul on Porkuni viinavabrik riiklik kultuurimälestis juba viimased veerand sajandit. "2021. aastal on muinsuskaitseamet kooskõlastanud OÜ Restor koostatud projekti "Porkuni viinavabriku ümberehitamise ja laiendamise ehitusprojekt"," selgitas Lepik.

Restori koostatud Porkuni viinavabriku ümberehitamise ja laiendamise ehitusprojekt.
Restori koostatud Porkuni viinavabriku ümberehitamise ja laiendamise ehitusprojekt. Foto: Restor OÜ
Tagasi üles