Juhtkiri: kuriteod tuleb panna registrisse

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Virumaal juhtus taas lugu, kus seksuaalkuriteos (hiljuti) süüdi mõistetud inimene oli ametis lastega lähedalt seotud ettevõtmises. Alles see oli, kui tekkis probleem ühel ratsaüritusel, nüüd siis selgus, et Haljalas kristlikus lastelaagris valmistas süüa 27-aastane Gabriel, kes on varem süüdi mõistetud alaealise vägistamise katses. Tõsi – karistus määrati tingimisi.

Gabriel on nooremale põlvkonnale teada-tuntud isik. Ta on vähemalt paar aastat teinud voogedastusplatvormidel otseülekandeid, kust pole puudunud ka alkoholi tarbimine, mis kohtuotsuse kohaselt talle keelatud on. Gabriel on veebis eksponeerinud ka live-ülekannet, kus ta viibis ühe pummelungi ajal Tapal tuttava juures, kel oli 10-aastane laps. Nii Gabriel kui ta sõber olid juba parajalt joogised, kui Gabriel pakkus, et võib minna ja lapse magama panna. Mis seal teises toas toimus, ei saa me ilmselt kunagi teada, aga selliste kalduvustega isik ja alaealine laps ühte tuppa ei kuulu.

Haljala juhtumi puhul tuleb kiita laagrikorraldaja otsust Gabriel kiirelt minema saata, kui oli selgunud, milline taust mehel on. Küll aga teeb tuska laagrikorraldaja kommentaar «Aga tegelikult ma olen arvamusel, et see on netikiusamine». Keda veel siis peaks uskuma ja usaldama, kui mitte kohut ja seal tehtud otsust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles