Koduhoovis lõksus Külarahvas ootab pikisilmi linnaga ühendavat kergliiklusteed (1)

Kevin Volter
Copy
Küla elanik Rein ja tema abikaasa Imbi piirduvad suvisel ajal maja ees ringi liikumisega, kuigi mõlemad võtaks heameelega ette ka endale jõukohase pikema jalutuskäigu. Kui vaid oleks ohutu kergliiklustee, kus seda teha.
Küla elanik Rein ja tema abikaasa Imbi piirduvad suvisel ajal maja ees ringi liikumisega, kuigi mõlemad võtaks heameelega ette ka endale jõukohase pikema jalutuskäigu. Kui vaid oleks ohutu kergliiklustee, kus seda teha. Foto: Ain Liiva

Kohalikud on juba aastakümneid unistanud kergliiklusteest, mis ühendaks Imastu küla Tapa linnaga. Suurenev liikluskoormus Imastu teel on inimesed oma kodudesse lõksu jätnud, sest eriti lastel ja vanuritel on suure tee ääres ohtlik liikuda. Raskeid õnnetusi jalakäijatega pole õnneks veel juhtunud, aga nappe pääsemisi on mitmeid.

Vald on aastate jooksul teinud ära suure töö, rajades kergliiklusteid kuni Moe külani. Tee saab otsa aga vahetult peale Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel olevat Valgejõe silda, kust Imastuni jääb veel umbes kaks kilomeetrit. See maa tuleb inimestel praegu käia mööda tiheda liiklusega maanteeperve. Tee pikendamise kava oli muide sees pea kõigi kohalike omavalitsuste valimistel kandideerinud valimisliitude ja erakondade programmis.

Muret tunnistab ka Tapa vallavolikogu esimees Alari Kirt. "Vald on teadlik probleemidest Imastu suunas liikumisel. Selle tee rajamisest on tõesti olnud juttu aastaid ja vald on tegelikult sinnapoole ka liikunud, ehitades kergliiklustee Moe ristini välja."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles