Wähja festivalil saab vähiroogi nautida ja saunalaval ennastki vähiks leilitada

Merly Raudla
Copy
Sinine vähikuningas läks pärast pildistamist vette tagasi.
Sinine vähikuningas läks pärast pildistamist vette tagasi. Foto: Kaur Salus

Augusti esimesel nädalavahetusel toimub 5. augustil Ao küla näkiuurimiskeskuses juba neljandat korda Wähja festival. Korraldaja Kaur Saluse sõnul on rohkesti rõhku pandud vähitoitudele, et kõik soovijad saaksid seda maiuspala mekkida.

Näkiuurimiskeskuse eestvedaja ning Wähja festivali korraldaja Kaur Salus ütles, et selleaastane festivalimenüü tuleb eriti vähirikas. Soovijad saavad nii keedetud vähki kui ka vähisuppi, mis seekord on eriti tummine. Kui varem on suppi tehtud traditsioonilise Eesti retsepti järgi, siis seekord on supp hoopis vähiliharikkam. Veel saab proovida vähipitsat, grillitud vähki, vähisabadega täidetud pannkooke ning isegi vähijäätist.

"Kui teha Eesti vähist vähisuppi, siis ei jõuaks seda keegi osta," selgitas Salus. "Kui kõik ütlevad, et rääbis on kallis, siis vähiliha on tundvalt kallim," jätkas ta ja lisas, et vähi kilohind on 80 eurot. Kui vähk ära puhastada, siis puhta liha kilohinnaks kujuneks umbes 400 eurot. "Vähk on maiuspala ja luksuskaup. Enne tuleb muust asjast kõht täis süüa ja vähki peale maitsta," õpetas Salus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles