Pussitaja peab tervisekassale ravikulud hüvitama

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Lähi- või sõltuvussuhtes toime pandud kehalise väärkohtlemise eest on ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.
Lähi- või sõltuvussuhtes toime pandud kehalise väärkohtlemise eest on ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus. Foto: Erik Prozes

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas võeti 9. juunil vastu otsus, mille kohaselt peab 30-aastane Keidi tervisekassale hüvitama tervisekahjustuste tekitamisega seotud ravikulud. 

Sündmus toimus mullu 12. novembril, kui Keidi lõi südaöö paiku kannatanule noa nelja-viie sentimeetri sügavusele reide. Tervisekassa nõudis naiselt välja ravikulud ja kannatanule makstud hüvitise. Kokku tegi see 630 eurot. Kohus karistas Keidit tollal aasta ja pea kümnekuulise vangistusega, millest kohe tuli ära kanda kaks kuud. Naisele määrati kahe ja poole aastane katseaeg, millest pool aastat tuli kanda elektroonilise järelevalve süsteemi.

Naise varasemaid vägitegusid uurides selgus, et ta on varemgi seadusega pahuksis olnud. Mullu juulis asus juhtimisõiguseta naine purjuspäi autorooli Kadrina vallas Huljal. Tollal mõõdeti tema joobeks 2,18 promilli ja esialgu teda Rootsi kardinate taha ei saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles