Külluslikult kirjud vitraaže meenutavad maalid ehivad jumalakoda

Kärt Devaney
Copy
Maalid on inspiratsiooni saanud usust.
Maalid on inspiratsiooni saanud usust. Foto: Caspar Sild

Rakvere Kolmainu kirikus toimuvad juba 11 aastat orelipooltunnid. Sel kolmapäeval juhatati orelikontserdiga, kus musitseerisid Ulla Krigul orelil ja Virgo Veldi saksofonil, sisse Kristel Mägedi maalinäitus.

Kunstnik Kristel Mägedi viljeleb peamiselt värvikirevat suurte kontrastidega maali, samas on loomingus esindatud ka mustvalge maal. Varem on Mägedi tööde põhilisteks motiivideks olnud fantaasialoomad ja -maa­ilmad seotuna etniliste sugemetega abstraktsete ornamentide ja mandalatega. Tema senistel maalidel leidub eesti rahvuslikku joont, aga samuti viiteid nii Lõuna-Ameerika põlisrahvaste kui ka Aafrika-pärastele mustritele. Viimastel aastatel on loomingusse lisandunud vaimuliku sisuga maalid, mis meenutavad vitraaže. Kolmainu kirikus on oma koha kuni suve lõpuni leidnud just viimased.

Religioossete maalide näitusel «Ignoramus et ignorabimus» ehk «Me ei tea ega saagi teada» on väljas tööd, mis saanud ainest piiblilugudest ja usust. Kristel Mägedi sõnul on maalid omamoodi viis usu väljendamiseks ja sellele vormi andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles