Missioonitundega mees andis päästeautole uue elu

Copy
Tegus mees Siim Säde tunneb oma masina üle tõsist uhkust. Tänu sellistele missioonitundega inimestele saab ajalugu tutvustada ka tulevastele põlvkondadele.
Tegus mees Siim Säde tunneb oma masina üle tõsist uhkust. Tänu sellistele missioonitundega inimestele saab ajalugu tutvustada ka tulevastele põlvkondadele. Foto: Kevin Volter

Paljud meist sulgevad tööpäeva järel enda selja taga ukse ja sisustavad oma vaba aja võimalikult töökaugete tegevustega. Mida teeb aga üks mees, kes on üle 15 aasta olnud päästevaldkonnas, algul vabatahtlikuna, hiljem juba kutselise päästjana?

Siim Säde (34) sai päästja "pisiku" külge juba 2008. aastal, kui liitus Iisaku vabatahtlike päästjatega. Nagu selle ametiga pahatihti on – annad sõrme, võtab käe, nii oligi mõned aastad hiljem mees juba Iisakus kutseline päästja. 

Kohalikel vabatahtlikel oli kustutustöödeks kasutada 1985. aastal toodetud ZIL-131, mis toodi Venemaalt kunagi esialgu Kohtla-Järve tuletõrjeühingule. Kuna aga Iisaku vabatahtlikud said soetasid uuema kustutusauto, jäigi kõnealune masin üleliigseks. Et 10 aastat tagasi kapitaalremondi läbinud auto säiliks, otsustas Säde selle ära osta ning inimeste elu ja vara päästnud masinale uue elu sisse puhuda. Pikalt seisnud masin vajas kõigepealt mootorivahetust, sest mootoriplokk oli kunagi käivitades lõhki läinud.

Tagasi üles