Luulefestival toob Võsule väärt värsse ja loovkirjutamise töötoa

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Hasso Krull on on luuletaja, esseist ja tõlkija, kes avaldanud luulekogusid alates 1980-ndate lõpust.
Hasso Krull on on luuletaja, esseist ja tõlkija, kes avaldanud luulekogusid alates 1980-ndate lõpust. Foto: Gabriela Urm

Laupäeval, 12. augustil kogunevad Võsul luulesõbrad. Kolmandal Ukulele luulefestivalil saab kuulata Eesti ja Norra poeetide loomingut otse autoritelt, võtta osa loovkirjutamise töötoast ning lugeda vabal laval ka omaenda sahtlipõhjaluulet.

Tänavuse kaheksa esineja seas on staažikamaid nimesid, näiteks 16 luulekogu avaldanud Hasso Krull ja Pärnu vabakutseline jutuvestja Jaak Känd. Nooremat luulegeneratsiooni esindavad Teele Lember, kes tuntud terava ütlemise ja naiseks olemise teema käsitlemise poolest; Joonas Veelmaa, kes segab mõnusat igapäevahuumorit kerge tumedusega ja loob muu hulgas Instagrami lehte "Alaska on jala pöial"; Betti Alveri kirjanduspreemia laureaat ning õrna ja kergelt müstilist luulet loov Aliis Aalmann; lauljast luuletajaks hakanud Veronika Kivisilla, kes peidab argistesse tekstidesse sümbolismi, ning Norrast pärit Øyvind Rangøy, kes keerulisele nimele vaatamata räägib sulaselget eesti keelt ning on pälvinud oma eestikeelse luulekogu eest koguni Betti Alveri nimelise debüüdipreemia. Samuti esineb Ukulele luulefestivalil seal igal aastal üles astunud Reijo Roos, kes tuntud eksperimentaalse lähenemise poolest loomingule.

Reijo Roos korraldab seekordsel üritusel esimest korda ka loovkirjutamise töötoa, millest võivad osa võtta kõik huvilised. Sellest osa võtmiseks tuleks end enne registreerida, kirjutades aadressil kelli.kiipus@gmail.com, sest töötoa kohtade arv on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles