AUTOGA MATKALE Noored rändurid jutustavad automatkade võludest

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Autoga matkajad Herman ja Liisa Kilk.
Autoga matkajad Herman ja Liisa Kilk. Foto: Herman Kilk

Herman ja Liisa Kilgile meeldib kuurortlinnades puhkamas käia küll, aga basseini ääres veedavad nad puhkusest vaid paar päeva. Ülejäänud aja sõidavad nad ringi, ronivad mägedes või matkavad. "Lihtsalt see meeldib meile rohkem," põhjendas Herman lühidalt. Abikaasad peavad ennast automatkajatena pigem algajateks, aga siiski aetakse aastas mitu korda autole hääled sisse ja minnakse Eestit avastama. Eelmisel suvel käisid nad esimest korda oma autoga matkamas ka välismaal.

Herman on sündinud ja kasvanud Võsul ning tema armastus matkade ja looduse vastu sai alguse juba kooliajal. Ta kiidab oma geograafiaõpetajat Võsu koolist, kes lapsed koolipingist ka matkama viis. Herman ja tema abikaasa Liisa leidsid tee autoga matkamiseni sujuvalt, sest mõlemale meeldis aega looduses veeta. Kui nad umbes kümme aastat tagasi tutvusid, polnud neil kummalgi sõiduvahendit, aga see neid ei peatanud. Nad laenasid Liisa vanaemalt auto ja suundusid oma esimesele viiepäevasele matkale Ida-Virumaale. 

Oma seiklusi jagavad Liisa ja Herman ka YouTube‘i platvormil Wander Anticsi nime all. Hetkel on kanalil 22 videot ja neid on kokku vaadatud pea neli tuhat korda. "Mul on kunagi olnud suurem huvi filminduse ja videotegemise vastu," selgitas Herman, miks ta platvormil videoid avaldama hakkas. Vahepeal jäi see hobi küll töö ja igapäevaste tegevuste tõttu soiku, ent nüüd on sel matkade ja reiside kajastamisel oma koht. "Loen ennast väga algajaks sellel teel," lisas Herman ja ütles, et kõik oskused on iseõpitud, kuid ehk on kaasa aidanud suur filmihuvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles