Haljala vallas väheneb huvihariduse ja huvitegevuse toetus

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv. 
Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Haljala vallavolikogu kehtestas uue huvihariduse ja huvitegevuse korra, mida hakatakse rakendama alates 1. septembrist. Teise huvihariduse või -tegevuse toetus kaob ja esimese toetus väheneb. 

Suurimad muudatused võrreldes kehtiva korraga puudutavad toetuste määrasid. Uue korra järgi jääb toetuse määraks 70 protsenti õppemaksust või osalustasust, aga mitte rohkem kui 250 eurot kuus. Vana rakendatud korra kohaselt oli esimene toetus 100 protsenti maksumusest, kuid mitte rohkem kui 300 eurot kuus, ja teise huvihariduse ja -tegevuse toetus oli 50 protsendi ulatuses osalustasust või õppemaksust. Uues korras teise huvihariduse ja -tegevuse toetus kaob. Teised seni makstud toetused jäävad alles. Uue korra kohaselt on võimalik maksta teenusepakkuja-, õppuri-, transpordi-, ja huvilaagritoetust. Kui seni oli võimalik taotleda transporditoetust kõigil, siis edaspidi saab toetust taotleda eeldusel, et huvitegevuse või -hariduse omandamise koha ja õpilase kodu vaheline kaugus on minimaalselt 15 kilomeetrit. 

Uue korra kehtestamisel sätestati ka erand, mis võimaldab määrata erakorralist toetust õppurile, kelle pere sotsiaalmajanduslik olukord ei võimalda huvihariduses või -tegevuses osaleda omaosaluse puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles