Kliimaministeerium soovib piirata peatumist ja täpsustada parkimise nõudeid

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kliimaministeeriumi eelnõu järgi tohib edaspidi kaupade laadimiseks sõita kõnniteele ainult seda lubava liiklusmärgiga tähistatud kohtades. Märgi puududes tuleb laadimiseks peatuda autoteel.
Kliimaministeeriumi eelnõu järgi tohib edaspidi kaupade laadimiseks sõita kõnniteele ainult seda lubava liiklusmärgiga tähistatud kohtades. Märgi puududes tuleb laadimiseks peatuda autoteel. Foto: Eero Vabamägi

Kliimaministeerium soovib edaspidi keelata autode peatumise kõnniteedel, kohustada autojuhte ratturitest pooleteise meetri kauguselt mööda sõitma ja trahvida kehvasti parkinud kergliikurite juhte.

Kliimaminister Kristen Michali sõnul on muudatuste eesmärk tõsta vähem kaitstud liiklejate turvalisust ja luua selgemad reeglid kergliikurite kasutusele. Eelnõu kohaselt ei ole alates 2025. aastast enam kõnniteel ning jalg- ja jalgrattateel lubatud autoga peatuda, välja arvatud juhul, kui parkimis- või peatumiskohad on liikluskorraldusvahendiga sellekohaselt tähistatud.

Seni kehtis põhimõte, et kõnniteel võib kauba laadimiseks peatuda sõidukiga ka juhul, kui selleks ei ole liikluskorralduses eeldusi loodud. Vastava liikluskorraldusvahendiga märgistatud kauba laadimiseks mõeldud peatumis- ja parkimiskohad saab korraldada kohalik omavalitsus, maa valdaja, ettevõte või näiteks korteriühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles