Kaitseministri uus määrus teeb Haljala valla nõutuks

Kevin Volter
Copy
Rutja lasketiir on oluline riigikaitseline objekt, kus toimub väljaõpe ning korraldatakse harjutusi ja võistlusi.
Rutja lasketiir on oluline riigikaitseline objekt, kus toimub väljaõpe ning korraldatakse harjutusi ja võistlusi. Foto: Erakogu

Kaitseminister Hanno Pevkur saatis eelmisel nädalal kooskõlastusringile määruse eelnõu, millega tõstetakse märkimisväärselt kaitseväe harjutusväljadest tuleneva häiringu kompensatsiooni omavalitsustele. Määruses ei leidu aga Haljala valda, kelle territooriumil paiknev Rutja õppeväljak on samuti oluline riigikaitseline objekt.

Haljala vallas Rutja külas asuvat Kaitseliidu õppeväljakut kasutab aktiivselt nii Kaitseliit kui ka kaitsevägi. Rutja õppeväljaku intensiivset kasutust näitab asjaolu, et 2022. aastal toimusid Rutja õppeväljakul riigikaitselised harjutused ja väljaõpe tervelt 281 päeval.

Nii kaitseministeeriumi kui ka kaitseväe veebilehel leidub "harjutusvälja" definitsioon: "Kaitseväe ja Kaitseliidu harjutusväli on maa- või mereala koos selle kohal oleva õhuruumiga ja seal asetsevate väljaõppeehitistega. Harjutusväljadel korraldatakse laskmisi ja lõhketöid, katsetatakse relvi, lahingumoona ja muud tehnikat."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles