Rukkileiva populaarsust pole tänapäeval kasvatanud vaid see, et sel on mõnus lõhn
ja suurepärane maitse, vaid ka tõsiasi, et selles on rohkem kiudaineid kui nisuküpsetises, mis aitab vähendada riski muutuda ülekaaluliseks.
Rukkileiva populaarsust pole tänapäeval kasvatanud vaid see, et sel on mõnus lõhn
ja suurepärane maitse, vaid ka tõsiasi, et selles on rohkem kiudaineid kui nisuküpsetises, mis aitab vähendada riski muutuda ülekaaluliseks.
Ehkki ajalooliselt pärit Aasiast, on rukis kujunenud Euroopa põhjaosas peamiseks teraviljatooraineks. Eestis tunti rukist juba 4.-5. sajandil, kuid omaette kultuurina hakati seda kasvatama alles 11. sajandil. Oma vähenõudlikkusega pinnase suhtes ja külmakindlusega sobib ta põhjamaisesse kliimasse hästi.