Kuus nippi, kuidas sügavkülmikut toidu hoiustamiseks ette valmistada

Kärt Devaney
Copy
Sügavkülmiku uks soovitatakse sulgeda kohe, kui vajalik välja võetud – nii kulub vähem elektrit.
Sügavkülmiku uks soovitatakse sulgeda kohe, kui vajalik välja võetud – nii kulub vähem elektrit. Foto: LG Electronics

Suve lõpp on ideaalne aeg, mil eesootavaks kaamoseks marju ning puu- ja köögivilju varuda. Millest aga alustada, et toit värskena säiliks? Elektroonikaettevõtte LG koolitaja Heivo Pork selgitab, kuidas sügavkülmikut toiduainete hoiustamiseks ette valmistada ja mida toidu külmutamisel silmas pidada.

Enne suviste aiasaaduste külmutamist tuleb sügavkülmik korralikult ära puhastada ja organiseerida. Selleks soovitab koolitaja külmkapist kõik tooted välja võtta ning panna sulama need, mille peale on kogunenud paks jääkiht.

No-frost-tehnoloogiaga külmikutel võib selle sammu vahele jätta, kuna jäätumisvastase funktsiooniga masinad sulatavad end ise ja tagavad ühtlase õhuringluse, mis aitab vältida jää teket. Kui sügavkülmik on tühi, tuleks selle pinnad üle käia niiske lapi või käsnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles