Rakvere ja Tapa majaomanikud saavad küttekolde uuendamiseks toetust küsida

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ahjude uuendamine aitab vähendada õhusaastet ja suurendada tuleohutust ja energiatõhusust.
Ahjude uuendamine aitab vähendada õhusaastet ja suurendada tuleohutust ja energiatõhusust. Foto: Arvo Meeks

Suurema õhusaastega piirkondades avaneb inimestel juba septembris võimalus oma vana küttekolle riigi toel välja vahetada või seda uuendada. Rakvere ja Tapa linna majaomanikud saavad Kredexist toetust küsida näiteks vana ahju asemele uue, vähem saastava ahju ehitamiseks või selle soojuspumbaga asendamiseks, aga ka vana katla uue katla või soojuspumbaga asendamiseks. Toetust saab ka oma elamise kaugküttega liitmiseks.

Kliimaminister Kristen Michal ütles, et võrreldes teiste riikidega on Eestis puhas õhk, kuid just kütteperioodil põhjustab ahjude kütmine linnades õhku sattuvate peenosakeste tõttu oluliselt õhusaastet. Ministri sõnul aitab uue ahju ehitamine või keskküttevõrgustikuga liitumine parandada õhukvaliteeti, suurendada tuleohutust ja energiatõhusust.

Lääne-Virumaal saavad toetust küsida Rakveres ja Tapal elavad majaomanikud ning Kredex hüvitab poole ümberehituse maksumusest. Maksimaalne toetussumma ühe elamu kohta on 10 000 eurot. Kui vana ahju ei ehitata ümber, vaid see lammutatakse, siis lammutamist toetus ei kata, vaid selle eest tuleb maksta inimesel endal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles