Folgilise sõnad liigutasid peakorraldajat pisarateni

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Käsmus käis nädalavahetusel festivali nautimas umbes 7000 igas vanuses folgilist.
Käsmus käis nädalavahetusel festivali nautimas umbes 7000 igas vanuses folgilist. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Möödunud nädalavahetusel leidis aset 16. Viru Folk. Peakorraldaja Peep Veedla sõnas, et muljed nädalavahetusest on suurepärased ja eriti suurepärased.

Pühapäeval saadi peakorraldajalt ka pisarad kätte. Veedla rääkis, et teda tuli kallistama üks naisterahvas, kes palus, et ta ära ei väsiks ja jaksaks festivali edasi korraldada. Naine oli talle öelnud, et on oma seltskonnaga käinud Viru Folgil kõik 16 aastat, seal on ta kihlunud ning ei kujuta elu ilma folgipeota ette. "Siis mulle tulid tõesti pisarad. Nii liigutav oli," meenutas Veedla.

Peakorraldaja jutustas ka, kuidas festivali peaesineja, Šotimaalt pärit Nathan Evans oli teel lennujaama avaldanud imestust, kui puhas on Viru Folgil. Seltskonnas oli omakeskis nalja visatud, et kui keegi neist oleks lasknud topsi käest lahti, kas see oleks üldse maad puudutanud. Võib olla oleks heakorratööline selle kukkumise pealt juba üles korjanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles