Vaade: ühistranspordile lüüakse hingekella

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Siim Mihailov.
Siim Mihailov. Foto: Ain Liiva

Riik kuulutas 16 uue rongi ostmise plaaniga kommertsliinidele sõja ja koos rohepöörastega kavatsetakse diiselbussidest lõpuks rongiga lihtsalt üle sõita. Eratranspordisektoris on ellu jäänud veel mõned suuremad, kuid suuresti toovad leiva lauale Narva–Tallinna, Tartu–Tallinna, Viljandi–Tallinna ja Pärnu–Tallinna liinid. Ega maakonnaliinidel sõitmisest ole väga huvitatud keegi, sest sõidud on pikad ja reisijaid napib.

Aastatega on kommertsliinide graafikuid järjest õgvendatud, mis nüüdseks tähendab seda, et maakonna kaugemast otsast ei saa keskusesse tihtilugu mugavalt liigelda. Seepärast tuleb reis planeerida mitmepäevasena või ... liigelda isikliku sõiduautoga.

Kütusehinna kallinedes mõeldakse hoolikamalt oma sõidud läbi ja jagatakse meelsamini sõite tutvusringkonnas, mis on väga tervitatav, kuid maapiirkondades veetakse autoga lisaks inimestele toidukraami, ehitusmaterjale jne. Bussiga kipsplaati hästi ei sõiduta ja tihtilugu küsivad transpordiettevõtted suuremõõtmelise kauba viimise eest kuskile Kapa-Kohilasse hingehinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles