Rakveres kavandatakse järgmise aasta tänavatoidufestivali

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere toidutänav osutus väga menukaks ja rahvarohkeks.
Rakvere toidutänav osutus väga menukaks ja rahvarohkeks. Foto: Marianne Loorents

Rakveres linna päevade raames toimus tänavu esimest korda tänavatoidufestival Suur Rakvere Toidutänav. Täna kohtus festivali korraldaja Daniil Kuznetsov Rakvere linnajuhtidega, et võtta kokku toidutänava õnnestumised ja õppetunnid ning arutada järgmise aasta festivali korraldamist.

Menukal toidutänavafestivalil oli väljas ligikaudu 50 eri maitsete pakkujat Eestist ja lähiriikidest ning Pikal tänaval tunglesid toidunautlejad.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte avaldas heameelt, et toidutänav Rakverre jõudis. "Külastajad võtsid sündmuse soojalt vastu ning ootavad seda Rakverre tagasi. Usun, et meie koostöö jätkub ning saame peagi uued kuupäevad välja reklaamida."

Daniil Kuznetsovi sõnul on külastajatel kindlasti ka järgmisel aastal oodata palju erinevaid ja uusi maitseid nii Eestist kui ka välismaalt. "Ootame kõiki tänavatoidusõpru järgmisel aastal Rakveres." 

Rakvere linnapea Triin Varek lisas, et Rakvere maakonnakeskusena rõõmustab, et saame toredaid sündmusi pakkuda nii linlastele kui ka külalistele. "Eriliselt hea meel on, kui vahvad asjad leiavad aset korduvalt, mitte ühekordselt, ning tekivad uued traditsioonid. Toidukultuur on täiesti iseseisev teema ja toidutänav sündmus, mille pärast tasub kohale sõita kaugemaltki."

2020. aastal Tallinna lauluväljakult alguse saanud toidutänavate traditsioon on kinnitanud kanda kui üks oodatumaid pereüritusi Eestis. Igas linnas, kus üritus toimub, pakutakse suurt tänavatoidu valikut. Lisaks on festivalil meelelahutusprogramm.

Järgmisel aastal toimuvad Rakvere linna päevad 7.–9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles