Raudteelinna sulnis ja diskreetne sära

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Stanislav Grebenjuki näitus Tapa jaamahoonel toob esile fotograafi kodulinna kaunid hetked.
Stanislav Grebenjuki näitus Tapa jaamahoonel toob esile fotograafi kodulinna kaunid hetked. Foto: Stanislav Grebenjuk

Tapa vana vaksalihoone üllatab taas fotonäitusega: Stanislav Grebenjuki tabatud hetked toovad esile raudteelinna võlu ja isikupära. Kevaded, suved sügised, talved, detailid ja suured vaated. Lühidalt: «Minu ilus Tapa».

Näitus «Minu ilus Tapa» on Tapa linna tutvustava näituseseeria esimene pääsuke, Stanislav Grebenjuk näitab ilusaid ülesvõtteid linnast, ütles Tapa valla kultuurikeskuse direktor Heili Pihlak. «Tulevikus võiksid olla piltidel ka meie inimesed ja muud kohalikud teemad. Igal aastal tahaksime midagi juurde tuua,» lausus ta.

Heili Pihlaku sõnul on vaksal märgiline ja atraktiivne hoone ning seal näituste eksponeerimisega on võimalik tõmmata tähelepanu nii majale kui ka linnale. «Inimesed sõidavad jaamahoonest mööda või ootavad perroonil rongi ning neile võib jääda mulje Tapast kui natuke räämas ja mahajäetud kohast, sest võibolla pole raudteeäär just kõige ilusam. Tahame näidata, et meil on väga armas väike linn,» selgitas ta. «Tahame, et ka siit läbi sõitvad inimesed inimesed näeksid rohkem ja kaugemale kui pilk rongiaknast ulatab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles