Pindi Kinnisvara külvab asjatult fosforiidipaanikat

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta suvel tehti Ida-Virumaal meeleavaldus fosforiidi kaevandamise vastu ja Uljaste järve kaitseks.
2020. aasta suvel tehti Ida-Virumaal meeleavaldus fosforiidi kaevandamise vastu ja Uljaste järve kaitseks. Foto: Pärnu Postimees

Pindi kinnisvarabüroo hinnangul mõjutab fosforiidi kaevandamise hirm ootamatult palju Lääne-Virumaa turgu. Pindi Kinnisvara põhja ja ida regiooni juhi Kristen Oliver Rattasepa sõnul tekitab teadmatus olukorra, kus paljud Lääne-Virumaale krunti või maja otsivad inimesed on ära hirmutatud ning ostuotsused lükatakse edasi.

Olukorda lähemalt uurides selgub, et Pindi kinnisvarabüroo on oma hinnangutes pisut ennatlik, kui mitte eksitav. Uue Maa kinnisvarabüroo maakler Margus Punane ütles, et kuuleb taolist väidet esimest korda. "Seoses fosforiidiga pole olnud ühtegi tagasisidet ja isegi mitte kõlakat, ei üheltki kliendilt, ostjatelt, müüjatelt ega maaomanikelt ja nii edasi." Sama kinnitas ka Domus Kinnisvara maakler Iris Öpik.

Arco Vara kutseline hindaja ja analüütik Mihkel Eliste ütles, et pigem kardetakse tuumaelektrijaama kui fosforiidikaevandusi. "Fosforiidikaevandusi silmas pidades peaks ju siis vähemalt teoreetiliselt terve Maardu linn päevast päeva kabuhirmus elama juba aastakümneid, kuid nõnda mitte sugugi ei paista olevat ei Maardus ega ka Virumaal," rääkis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles