Ripsmetehnik ja koolitaja: ripsmepikenduste trend levis kulutulena

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Ripsmetehnik ja koolitaja Sigrit Aberthal.
Ripsmetehnik ja koolitaja Sigrit Aberthal. Foto: Caspar Sild

Sigrit Aberthal on koolitanud enamiku Rakvere ripsmetehnikutest. Kümme aastat tagasi, 26-aastasena, lõi ta enda brändi Ilu Võlu, millest on praeguseks kasvanud edukas salong ja koolituskeskus, mille koolitustele tullakse kogu Eestist ja ka Soomest. 

Aasta oli 2009 ja Eestisse oli ripsmepikenduste panek just jõudnud. Sigrit Aberthal oli peale gümnaasiumi lõpetamist läinud mõneks ajaks tööle Rootsi. Seal tekkis tal idee hakata ripsmetehnikuks. Ta sai sel aastal ka emaks ning kodus töötamine sobis talle ideaalselt. Ripsmetehnikuks läks ta õppima Tallinnasse. Kursus maksis peaaegu kogu 22-aastase Sigriti palga, 8000–9000 krooni, aga samas tuli ripsmete paigalduse eest tol ajal Rakveres välja käia umbes 4500 krooni. See polnud sugugi odav lõbu. Ent hinnad hakkasid kohe langema, kui teenindajaid juurde tekkis. Sigrit oli Rakveres üks esimesi ripsmetehnikuid. Kas asja vastu huvi tunti? "Hea, et last sain selle kõrval üldse kasvatada," vastas ta. Ripsmepikenduste trend levis kulutulena. Esimesed kolm aastat paigaldas ta ripsmeid kodus, aga kui kodu hakkas tunduma läbisõiduhoovina, asus ta tööle salongi. Seal ta jõudis töötada kaks aastat, sest siis lõi ta 26-aastasena enda brändi Ilu Võlu. 

Ilu Võlu tähistas 1. juulil oma 10. sünnipäeva. Salongis töötades oli ta klientuur suureks kasvanud ja nii otsustaski Sigrit avada oma ilusalongi. Ta kutsus endaga kaasa küünetehnikust sõbranna, et oleks soodsam üüri maksta. Aastate jooksul on Ilu Võlu mitu korda asukohta vahetanud. Kolmandas kohas tuli salongi tööle neli töötajat, kelle Sigrit oli välja koolitanud. Sellest sündis koolitamise idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles