Kindlustamata korteriühistul tuleb kahjud ise kinni maksta

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ülemiselt korruselt või pööningult alguse saanud veekahjustuse tagajärjel hakkab laes ja seinas olev värv murenema ja põranda kahjustus pole enam kaugel.
Ülemiselt korruselt või pööningult alguse saanud veekahjustuse tagajärjel hakkab laes ja seinas olev värv murenema ja põranda kahjustus pole enam kaugel. Foto: Eero Vabamägi

PZU kindlustus ja Vinni valla Tiigi tn 7 korteriühistu saavutasid Viru maakohtus kompromissi, mille tulemusel tuleb ühistul kindlustusfirmale maksta üle 7000 euro.

Nimelt toimus 2020. aasta novembris Vinni vallas Tiigi tn 7 asuvas kortermajas veeavarii. Pööningul lõhkenud soojaveetorust välja voolanud vesi uputas ühe neljakorruselise maja ülemistest korteritest, misjärel otsustas ühistu maja ka kindlustada. Endine korteriühistu juhatuse liige selgitas, et juhtunu oli ootamatu ja ühistu oli omalt poolt hoolduskohustust täitnud. PZU remontis kannatada saanud korteri üle 6000 euro eest ära ja esialgu tundus, et vahejuhtum on lahendatud.

Kahjustada saanud eluase müüdi maha ja ühistu otsustas mõni aeg hiljem hakata kasutama professionaalse halduri teenust. Selle aasta alguses esitas PZU aga korteriühistu vastu tsiviilhagi, sest kindlustaja hinnangul tekkis kahju korteriühistule kuuluva soojaveetoru purunemise tõttu. PZU nõude suuruseks kujunes pisut üle 7000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles