Elektrikirik paneb homme pühakoja muusikast särisema

Merly Raudla
Copy
Elektrikirik Viru-Jaagupi kirikus.
Elektrikirik Viru-Jaagupi kirikus. Foto: Marianne Loorents

Juba neljandat aastat toimub Viru-Jaagupi kirikus festival Elektrikirik, mis toob vanade võlvide alla elektroonilise muusika.

Elektrikirik toimus esimest korda 2020. aastal ja nelja aasta jooksul on sealt läbi käinud kümneid Eesti muusikud. Kui eelmisel aastal oli festivali peaesineja Sven Grünberg, siis tänavu pakub publikule erilisi elamusi Ühendkuningriigist pärit Sieben, kes loob muusikat viiuli ja luuppedaaliga. Lisaks temale astuvad üles festivali korraldajad Tarmo Linnas ja Maitre, A.m.Poogen toob lavale elektrifitseeritud kandled ja poognad ning alternatiivse bluusi mängib duo Ringhold.

"Meie soov on pakkuda publikule unikaalset kontserdielamust, mis ühendab kaasaegset ja traditsioonilist muusikat, aga näitab ka kirikumuusika mitmekesisust ning avatust uuenduslikele muusikastiilidele," ütles Tarmo Linnas, festivali üks korraldajaid, kes on ise eelkõige elektroonilise ambient-muusika viljeleja, aga saanud kuulsaks ka ansamblite Onu Bella ja Öörahu ning Streptococcus Pyogenes liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles