Rulluisutajad kogunevad nädalavahetusel Viru Rullil

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere rulluisuklubi Bont liikmed treeningsõidul.
Rakvere rulluisuklubi Bont liikmed treeningsõidul. Foto: Marianne Loorents

Rakvere rulluisuklubis Bont koguneb nädalas trennidesse 20–25 harrastajat. Sel nädalavahetusel saavad sportlased ja harrastajad oma võimed proovile panna kümnendal Viru Rulli võistlusel.

Rakvere rulluisuklubi Bont liikmed kohtuvad trennis kaks korda nädalas: ühel korral Tamsalus ja teisel Rakveres. Kui enne koroonat käis trennides kuni 50 inimest, siis nüüdseks on see arv pea poole võrra vähenenud. Rulluisutamise entusiast Ragnar Tiiter märkis, et sama saatus on kahjuks tabanud enamikku huviringe. Küsimusele, mida siis noored nüüd teevad, ei osanud ta vastata.

Tiiteri sõnul harrastab rulluisutamist Lääne-Virumaal 200–250 inimest, kuid enamasti sõidetakse omaette või koos sõpruskonnaga. "Uisutamine sobib alustamiseks kõigile. Kui jooksmise jaoks peaks kehakaal normis olema, et see liigeseid ei koormaks, siis uisutamisega seda muret pole," rääkis ta. Trennis õpetatakse kõigepealt pidurdamist ja alles seejärel kiiresti sõitmist. Liikumiskiirus oleneb rulluisu rataste mõõdust ja kiirused võivad ulatuda lausa 45 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles