Video Loomsete jäätmete käitlemise tehase mahuti ajab üle

Merly Raudla
Copy
AS-i Vireen loomsete jäätmete käitlemise tehas.
AS-i Vireen loomsete jäätmete käitlemise tehas. Foto: Marianne Loorents

Ebaveres asuvas loomsete jäätmete käitlemise tehases tundub olevat vahupidu. Möödakäija filmitud videolt on näha, kuidas hoovis asuvast võimsast mahutist voolab välja mingit vahust ainet.

AS-i Vireen juhataja Tarmo Terav sõnas, et tal on koosolek ning ta on nõus rääkima mõne tunni pärast. Tema sõnul on tegemist biopuhastiga, kus tekib vaht. "Spetsialistid on käinud kohal. Ma ei tea, miks see tekib," ütles Terav ning katkestas kõne.

Keskkonnaameti Lääne-Virumaa järelevalvebüroo juhataja Maarja Lukase sõnul sai amet täna ülevoolavast vahust teate kell 10.50. "Sündmusele reageerisid kohe järelevalve inspektorid. Sündmuskohal selgus, et AS-i Vireen biopuhasti töös oli häiring, mille tõttu hakkas biopuhastis olev aine vahutades välja lekkima," selgitas Lukas. Rikke tuvastas ettevõte ise ning hakkas kohe vahtu likvideerima ja biopuhasti riket kõrvaldama. "Biopuhasti rike on nüüdseks kõrvaldatud ning käivad aktiivsed vahu likvideerimise tööd. Biopuhasti vaht ei ole AS-i Vireen territooriumilt välja läinud. Hetkeseisuga keskkonnaohtu ei ole. Amet jätkab olukorra seiret jooksvalt," lausus Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles