Tapmise eest süüdimõistetu jäi enne tähtaega vabastamata

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Aleksei Lavrenov, Anton Bulbenko ja Dmitri Jekimov peksid 2014. aasta juulis Narvas Rakvere tn asuvas korteris 60-aastast meesterahvast. Mõne aja möödudes otsustasid Lavrenov ja Bulbenko kannatanu tappa.
Aleksei Lavrenov, Anton Bulbenko ja Dmitri Jekimov peksid 2014. aasta juulis Narvas Rakvere tn asuvas korteris 60-aastast meesterahvast. Mõne aja möödudes otsustasid Lavrenov ja Bulbenko kannatanu tappa. Foto: Pärnu Postimees

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas otsustati aprillis mitte vabastada tapmise eest 11-aastast vangistust kandvat Aleksei Lavrenovit enne tähtaega.

Viru vangla esitas 2016. aastal tapmise eest 11 aastaks vangi mõistetud Lavrenovi materjalid Viru maakohtule ennetähtaegseks vabastamiseks tänavu märtsis. Mees ütles kohtule, et ei soovi enam kunagi alkoholi tarvitada ja ei oska öelda, miks ta alates 1982. aastast vanglakaristusi on kandud. Lavrenovit on kriminaalkorras karistatud kuuel korral.

Olenemata sellest, et Lavrenov on oma karistusest ära kandnud kaheksa aastat ja pea 10 kuud ning osalenud sotsiaalprogrammides, leidis kohus, et kaitsja argumendid ennetähtaegseks vabastamiseks on üldsõnalised ja ei anna sisulist vastust, kuidas mees peaks vabaduses hakkama saama. Kohus rõhutas, et kinnipeetava eeskujulik käitumine vangistuse ajal ei ole ennetähtaegse vabastamise ainsaks määravaks põhjuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles