Sillamäe aednike päev avab linna ilu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Aednike päev ootab Sillamäed avastama.
Aednike päev ootab Sillamäed avastama. Foto: Meelis Meilbaum

Sillamäel Sputniku aiandusühistus laupäeval, 26. augustil toimuval teisel aednike päeval saab vaadata linna värske pilguga, nautida kontserte ja meisterdada Virumaa kunstniku Piret Mildebergi juhendamisel.

Kogupereüritus loob võimaluse näha Sillamäed teise nurga alt, kogeda täies ilus aedu ja kohata neid, kes seal toimetavad, maitsta head-paremat nii puude otsast kui ka purgist ning valmistada ise papier-mâché‘ tehnikas postkaart kunstnik Piret Mildebergi juhendamisel.

Avatud on turg, kus kaupa pakuvad kohalikud aednikud. Laval esinevad ansamblid ja külalised nii Sillamäelt kui ka üle Eesti. Keskpäeval alustavad esinemist kohalikud grupid: akordionistid Alexey Derkach ja Konstantin Fomichev, tantsuansambel Antre, ansambel Ivuški, Trio Nadežda ja teised. Kuulda saab noorte folkansamblit Päriffect, seto leeloansamblit Helmekaala ja Maksim Galaninit bändiga Suure Linna Tuled.

Tutvuda saab rahvusvahelise kunstnike suvekooli ?¿? osalejate Sillamäest ja Sputnikust inspireeritud töödega. Õhtul on võimalus minna nautima muinastulede ööd Sillamäe promenaadil.

Üritust korraldavad MTÜ Loovalt Koos, AÜ Sputnik ja Sillamäe Residentuur. Projekt viiakse ellu koostöös Briti Nõukoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles