Esmaspäev tuleb heitliku ilmaga, edasi kisub soojaks ja sajuseks

Copy
Pildil on valge kärbseseen.
Pildil on valge kärbseseen. Foto: Madis Veltman

Leedu poolt läheneb esmaspäeval madalrõhkkond, mille lohk laieneb üle Eesti koos paiguti tugeva vihmasaju ja äiksega, tuule suund ja tugevus sõltuvad aga sellest, millist trajektoori mööda madalrõhkkonna kese üle Eesti liigub.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja tekib udu. Hommikuks jõuab lõuna poolt Liivi lahe ümbrusse ja saartele tihedam vihmasadu. Puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s. Hommikul pöördub tuul idakaarde ja tugevneb, puhudes 3–8, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 12–18 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s. Hommikul pöördub tuul itta ja kagusse ning tugevneb 5–8, puhanguti kuni 12 m/s. Lainekõrgus on kuni pool meetrit ja suureneb hommikul. Öösel tekib kohati udu ja võib vihma tibutada. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 16–18 kraadi.

Esmaspäeva ennelõunal on pilves, Ida-Eestis selgimistega ilm. Vihmasadu levib Liivi lahe ümbrusest ja saartelt põhja-kirde suunas üle maa. Sadu on mõnel pool tugev ja kohati võib esineda ka äikest. Pärastlõunal edela poolt alates suurem sadu lakkab ja pilvkattes on selgimisi, ent hoovihma võib sellest hoolimata sadada. Puhub ida- ja kagutuul. Saartel ja läänerannikul tugevneb kirde- ja põhjatuul 5–12, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul Lääne-Eestist alates loodesse ja läände ning ulatub põhjarannikul 9–15, puhanguti kuni 23 m/s. Õhtul pöördub tuul kõikjal läände ja edelasse ning nõrgeneb. Sooja on 15–20, Ida-Eestis kuni 22 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb ida- ja kagutuul, puhudes 7–12, puhanguti kuni 16 m/s. Õhtul pöördub tuul läände ja nõrgeneb. Hommikul võib udu olla ja vihma tibutada. Pärastlõunal ja õhtul sajab hoovihma ning varitseb äikeseoht. Lainekõrgus on 0,9–1,6 meetrit. Nähtavus on üldiselt hea, kuid ulatub udu ja vihma korral mõõdukast halvani. Sooja on 20–22 kraadi.

Augusti viimastel päevadel kerkivad päevased õhutemperatuurid paiguti 25–26 kraadini, kuid arvestada tuleb ka vihmasadude ja äikesevõimalusega.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu teisipäeva vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lääne- ja edelatuul 5–10, puhanguti 15 m/s. Pärast keskööd tuul nõrgeneb. Sooja on 9–14, rannikul kuni 16 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab hoovihma. Õhtul hõrenevad nii pilvisus kui ka sajuhood. Puhub valdavalt läänekaaretuul 3–9 m/s. Sooja on 18–22 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Pärast südaööd sajab kohati hoovihma. Öö hakul puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul järk-järgult idakaarde ja tugevneb hommikuks 3–9, rannikul puhanguti 12 m/s. Sooja on 11–16 kraadi. Kolmapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest ning sadu võib olla intensiivne. Puhub ida- ja kagutuul 5–10, puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 19–26 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Puhub kagu- ja lõunatuul 3–9, puhanguti 13 m/s. Lääne-Eestis pöördub tuul pärast südaööd edelasse ja läände. Sooja on 15–19 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest. Tuul pöördub kõikjal läände ja edelasse, puhudes 3–9, puhanguti 13 m/s. Sooja on 19–22, Ida-Eestis kuni 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles