Politsei ehmatas läänevirukat ekslikult menetlusega

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Liiklusseaduse § 234 kohaselt karistatakse sõiduki peatamise märguande eiramise eest kuni 800-eurose rahatrahvi, aresti või juhiloa äravõtmisega kuni kaheks aastaks.
Liiklusseaduse § 234 kohaselt karistatakse sõiduki peatamise märguande eiramise eest kuni 800-eurose rahatrahvi, aresti või juhiloa äravõtmisega kuni kaheks aastaks. Foto: Arvo Meeks

Politseiametnike eksimuse tõttu sattus Paldiskisse jõudma pidanud väärteomenetluse teade hoopis Lääne-Virumaale. Valesüüdistuse saanud pereisa ehmatus oli korralik, sest pea kohal rippus kuni 800-eurone trahv või juhiloast ilmajäämine kuni kaheks aastaks.

Läänevirulase Jani süda vajus ühel augustipäeval saapasäärde, kui ta avastas postkastist kirja politsei- ja piirivalveametist. Kolme lapse isal enda teada rikkumisi pole esinenud ja seepärast oli tema üllatus seda suurem, kui talle heideti ette, nagu ta oleks politseinike peatumismärguannet eiranud. Lähemal uurimisel selgus, et sellise teo eest karistatakse kuni 800-eurose rahatrahvi, aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheks aastaks.

Esialgu kõik justkui klappis. Teatel olid must valgel kirjas Jani täisnimi ja isikukood, kuid elukohana märgitud Paldiski. Tagantjärele mõtiskledes ilmnes, et 40-aastane mees viibis ka ise 4. augustil Tallinnas, kus väidetav rikkumine toime oli pandud. "See vist panigi põdema ja läbi mõtlema terve päeva teekonna tol päeval, et kus sai käidud ja kus see rikkumine võis esineda," jutustas Jan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles