Hea sõit Paide rallil tugevdas enne otsustavat etappi Jaspar Vaheri edu juunioride meistrisarjas

Kevin Volter
Copy
Esikoha eest tulist võitlust pidanud kadrinlane Jaspar Vaher tuli Estonian Junior Challenge'i klassi võitjaks ja EMV4 klassis teiseks.
Esikoha eest tulist võitlust pidanud kadrinlane Jaspar Vaher tuli Estonian Junior Challenge'i klassi võitjaks ja EMV4 klassis teiseks. Foto: Pille Russi

Nädalavahetusel toimunud Humus Paide Rally oli koduse meistrisarja eelviimane etapp, kus rallimeestel oli võimalus väärtuslikke punkte koguda. Seekord uue kaardilugejaga võistlustulle asunud 16-aastane Kadrina rallipoiss Jaspar Vaher näitas küpsust ja teenis vajalikud punktid kindlalt.

EMV4 masinaklassis pakkusid kahe päeva jooksul tõelise gladiaatorite heitluse Jaspar Vaher ja Timo Taniel ning Romet Jürgenson ja Siim Oja. Avapäeval sõideti kolm katset kogupikkusega 32,5 kilomeetrit, kusjuures kahe lühikese linnakatse vahele oli pikitud Eesti mõistes tõeline mammutkatse – 28,4 kilomeetrit pikk.

Kui kahel esimesel katsel oli 0,4-sekundilise vahega parem Jürgenson, siis kolmandal oli omakorda kiirem Vaher, samuti 0,4 sekundiga. "Tegime enne päeva viimast katset nalja, et sõidaks nüüd vahe täpselt nulli, kuid päris uskumatu, sest ka sellel pikal 28-kilomeetrisel katsel oli meil vahe vaid 0,8 sekundit. See näitab, et noored on mingis mõttes väga ok tasemega, sest ka kõik teised ju olid väga ok kiirusega," rääkis Romet Jürgenson avapäeva järel autospordiliidu pressiteenistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles