Kas teie auto on liiga vana kaskokindlustuse ostmiseks?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kaskokindlustus on teatud tüüpi autokindlustus, mis aitab kaitsta teie sõidukit paljude riskide eest, sealhulgas vargused, vandalism, loodusõnnetused ja kahjud, mis ei ole põhjustatud kokkupõrkest teiste sõidukitega.

Vanemate autode kaskokindlustuse kättesaadavus võib erineda olenevalt kindlustusseltsist, sõiduki vanusest ja muudest teguritest. Mõnel kindlustusseltsil võivad vanematele sõidukitele igakülgse kindlustuse pakkumiseks olla konkreetsed kriteeriumid või tingimused. Alati on hea mõte pöörduda otse kindlustuspakkuja poole, et saada täpset ja ajakohast teavet teie konkreetse olukorra jaoks saadaolevate kindlustusvõimaluste kohta.

Kui kaalute vanema auto kaskokindlustust, on oluline kaaluda kindlustuskatte maksumust sõiduki väärtusega. Kui kindlustusmakse maksumus on võrreldes auto tegeliku väärtusega märkimisväärselt kõrge, peate võib-olla hindama, kas igakülgne kindlustus on teile rahaliselt kasulik. Vanemate autode puhul piisab liikluskindlustuse soetamisest, eriti neil masinatel, millega liigutakse liikluses vähe.

Kaskokindlustuse soetamine oma autole kindlustab ka need ohud, mis tava liikluskindlustusega kaetud ei ole. Liikluskindlustus on mõeldud liikluses olevate autode avariiliseks kindlustamiseks. Mida see tähendab? Liikluskindlustus katab kahju kannatanule, mis tekib kahe sõiduki omavahelise avarii tagajärjel. Kaskokindlustus katab aga teie kahjud, kui teie ise olete õnnetuse põhjustaja. Näiteks võib tuua vandalismi, varguses tekkinud kahju, klaasikahju, liikluses tekkivad kahjud ja loodusjõudude mõjul tekkinud kahjud. Metsloomaga kokkupõrkes tekkinud kahjud korvab nii liikluskindlustus (põdrakasko lisakate) ja kaskokindlustus.

Kui vanale autole saab soetada kaskokindlustuse? Varasemalt sai kaskot soetada vaid kuni 12 aasta vanustele sõidukitele. Tänaseks on see vanus aga kasvavas trendis ning mõningate kindlustuspakettide puhul saab kindlustada kuni 25 aasta vanuse sõiduki. Siiski tuleks esmalt ühendust võtta oma kindlustuspakkujaga ning arutada võimalusi oma vana sõiduki kindlustamiseks.

Kaskokindlustuse hüved sõidukile:

Varguskaitse: kaskokindlustus katab teie sõiduki kaotsimineku või kahjustuse, kui see varastatakse. See võib olla eriti väärtuslik vanemate autode puhul, mis võivad potentsiaalselt madalamate turvaelementide tõttu olla vargustele vastuvõtlikumad.

Vandalism: kui teie auto kallal on vandaalitsetud, aitab kaskokindlustus katta remondikulud selliste kahjude korral nagu purunenud aknad, kriimud või muud tahtlikud kahjud.

Loodusõnnetused: kaskokindlustus katab sageli loodusõnnetuste, nagu tormid, orkaanid, üleujutused, maavärinad ja metsatulekahjud.

Loomadega kokkupõrked: kui teie auto on sattunud kokkupõrkesse loomaga, aitab kaskokindlustus katta kahjude parandamise kulud.

Kukkuvad esemed: Kaskokindlustus võib katta kukkuvate esemete, näiteks puuokste või prahi põhjustatud kahju, mis võib olla oluline väljas pargitud sõidukite puhul.

Tulekahju ja plahvatused: kui teie auto saab tulekahjus või plahvatuses kannatada, aitab kaskokindlustus katta remondi- või asenduskulud.

Klaasikaitse: kaskokindlustus hõlmab sageli klaasikahjustuste, näiteks täkestunud või mõranenud tuuleklaaside kahjustusi. See võib olla eriti kasulik vanemate, haavatavama klaasiga autode puhul.

Sõiduki väärtus: kuigi vanematel autodel võib olla madalam turuväärtus, võib kaskokaitse siiski olla väärtuslik, kui soovite oma investeeringut kaitsta ja tagada, et teile ei tekiks suuri remondiarveid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles