Purjuspäi ekskavaatoriga lõbusõitu teinud mees pisteti trellide taha

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kui alla 18-tonnist T-kategooria sõidukit võib juhtida ka BE-, C- ja D-kategooria juhiloaga, siis üle 18-tonnise masinaga liiklemiseks on tarvis CE-, DE- või T-kategooria juhiluba. Pilt on illustratiivne.
Kui alla 18-tonnist T-kategooria sõidukit võib juhtida ka BE-, C- ja D-kategooria juhiloaga, siis üle 18-tonnise masinaga liiklemiseks on tarvis CE-, DE- või T-kategooria juhiluba. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti 9. augustil ekskavaatori omavolilises kasutamises ja rikkumises süüdi katseajal viibinud 23-aastane Andrey. Mullu kriminaalkorras karistatud mees saadeti pea kolmeks aastaks trellide taha.

Miskipärast otsustas Andrey juuni lõpus enne südaööd ringi kooserdada ja endale tegevust leida. 23-aastasele mehele jäi silma roomikekskavaator Komatsu, millesse ta võttis nõuks sisse murda. Selleks purustas ta kuus ekskavaatori klaasi ja ronis sõidukisse sisse. Andrey leidis kabiinist varuvõtme ja käivitas ekskavaatori ning sõitis parkimiskohalt paar meetrit edasi. Kuna roomiksõiduki mootoriruumi küljeluuk oli avatud asendis, kraapis mees oma sõiduga ära lähedal seisnud pinnaserulli Hamm mootoriruumi katte.

Seejärel pani Andrey oma lõbusõidule korraliku punkti. Nimelt lasi mees ekskavaatori kabiini tühjaks pulberkustuti ja pihustas liikuri pedaalidele aerosoolvärvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles