Korduvalt sõidukit kriminaalses joobes juhtinud mees pandi kolmeks aastaks vangi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Sõiduki korduvas kriminaalses joobeseisundis juhtimise eest karistatakse kuni neljaaastase vangistusega. Pilt on illustratiivne.
Sõiduki korduvas kriminaalses joobeseisundis juhtimise eest karistatakse kuni neljaaastase vangistusega. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti 19. juunil korduvas joobeseisundis sõitmise eest süüdi 41-aastane Peter. Kuna rikkumise pani ta toime katseajal, määrati talle karistuseks kolme aasta ja kahe kuu pikkune vangistus.

Varem kahel korral joobeseisundis sõitmise eest karistatud Peteril oli kaheaastasest katseajast läbida veel üle pooleteise kuu, kui ta juunis taas purjuspäi sõidukijuhtimiselt tabati. Mees liikles mopeediga Tamsalu linnas ja tal tuvastati 2,28 promilline joove. Peter eemaldati juhtimiselt ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kuna eelmise joobeseisundis sõitmise eest määratud kaheaastasest vangistusest oli pööratud täitmisele ainult kaks kuud, liideti ülejäänud kandmata osa uuele karistusele. Seega pidi Peter liitkaristusena tänavuse rikkumise eest vastu võtma kolme aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles