Kooliaasta algus nõuab liikluses teravamat tähelepanu

Copy
Valgusfoor. Pilt on illustreeriv.
Valgusfoor. Pilt on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

On käes 1. september ja lapsed seavad jälle sammud kooli poole. Selleks et kooliaasta mööduks kõikidele meelepäraselt ja muredeta, tuletame meelde paari aspekti, mida liiklejad peaksid silmas pidama.

Kindlasti tuleks enne kooli algust tuletada nii uutele kui ka vanadele õppuritele meelde turvalise koolitee põhimõtteid. Lisaks on soovitatav vanematel käia koos lapsega läbi tema koolitee ja panna rõhku ohutusele, et lapsel oleks hiljem üksinda kõndides ohud meeles. Lapsega kooliteed läbi käies tuleks lasta lapsel ees kõndida. Täiskasvanu osaks jääks seejuures jälgida, kuidas ja millele ta tähelepanu pöörab, ning seejärel jagada selgitusi või rääkida uuesti läbi murekohad.

Oluline on ka see, et autojuhid arvestaksid, et kohe on liikluses palju rohkem lapsi kui suvel, ja iga autojuht peaks autoga liigeldes varuma aega. Autojuhtidel tuleks silmas pidada, et lapsed ei pruugi tajuda liikluses kõiki võimalikke ohte, ja siin on täiskasvanud inimese roll olla eeskujuks ja abistajaks. Autojuhtidel tuleks eriti tähelepanelik olla bussipeatuste, koolide ja ülekäiguradade juures ning võtta juba ennetavalt hoog maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles