Omavalitsused peavad näitama initsiatiivi, et haridusjuhtimise kvaliteeti ja koostöökultuuri kasvatada

Maris Toomel
Copy
Maris Toomel.
Maris Toomel. Foto: Erakogu

Tänavu maikuu viimasel päeval said Vikerraadio saates «Vikerhommik» sõna endine Lihula koolijuht Siret Keskküla ja praegune Häädemeeste koolijuht Egle Rumberg. Koolijuhid väljendasid rahulolematust, et kohalike omavalitsuste ehk enamiku koolide pidajate ja koolijuhtide koostöö on puudulik.

On oluline, et koolijuhid tõstatasid niivõrd olulise teema. Olen seisukohal, et arenguruumi koolipidajate ja koolijuhtide koostöös on ning olekski aeg pöörata sisulise koostöö mõtestamiseks uus lehekülg. Seda kinnitab ka meie ühiselt seatud hariduse siht, mis on kirja pandud haridusvaldkonna arengukavas 2035 ning mille eesmärk on pädevad ja motiveeritud õpetajad-koolijuhid, mitmekesine õpikeskkond ning õppijast lähtuv õpe.

Omavalitsuse võimekuse kasv (nii erakonnapoliitiline kui ka valdkonnapoliitiline) mõjutab ka koostööd koolijuhtidega. Sisuliste arenguvestluste vajalikkust on vähemalt pooled koolipidajad enesele teadvustanud. Seda näitab ka fakt, et 2021. aastal pidas kõigi koolijuhtidega arenguvestlusi 33 omavalitsust ning 8 omavalitsust pidas arenguvestlusi vähemalt pooltega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles