Unusta(ma)tud veskid ootavad külastajaid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel viivad kõik teed veskitesse. Ka Andja mõisa tuuleveski uks on külalislahkelt avatud.
Nädalavahetusel viivad kõik teed veskitesse. Ka Andja mõisa tuuleveski uks on külalislahkelt avatud. Foto: Laila Talunik

Eesti veskipidajate ühing MTÜ Eesti Veskivaramu tähistab 20. septembril 20. tegevusaastat. Sel puhul avavad veskipidajad veskite uksed üle Eesti ettevõtmise "Unusta(ma)tud veskid" raames. Lääne-Virumaal on võimalus külastada veskeid 2. ja 3. septembril.

Lääne-Virumaal ootavad külalisi Võivere tuulik (2. ja 3. septembril kella 12–17), Vihula tuuleveski ja vesiveski (tuuleveski võtit saab küsida hotelli vastuvõtulauast ning vesiveskis asuv kohvik on avatud 2. septembril kella 10–17), Rakvere tuuleveski (Võidu 64a on avatud 3. septembril kella 12–13) ja Andja mõisa tuuleveski (avatud 3. septembril kella 13.30–16).

MTÜ Eesti Veskivaramu on veskipidajad ja huvilisi koondav ühing, mille eesmärgiks on veskipärandi hoidmine, väärtustamine ja talletamine ning uuskasutusele kaasa aitamine. Varasemate aastate jooksul on ühing kuuel korral korraldanud avatud veskite päevi, kuid sel korral sündis hoopis väike sõnademäng, mis oma olemuselt vastab paremini veskite hingeelule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles