REPORTAAŽ Kaks kooli, üks direktor – 1. september Marja-Liisa Männikuga

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Veltsi lasteaed-algkooli esimesse klassi suunduvad Teele, Trevor ja Aurelia paistsid esimesel septembril välja justkui kolme viimsepäeva ratsanikuna, mõõgad peos.
Veltsi lasteaed-algkooli esimesse klassi suunduvad Teele, Trevor ja Aurelia paistsid esimesel septembril välja justkui kolme viimsepäeva ratsanikuna, mõõgad peos. Foto: Marianne Loorents

Marja-Liisa Männik on teist aastat Lasila kooli ja seitsmendat Veltsi lasteaed-algkooli direktor. Küsimusele, miks ta sellise tüki üldse ette võttis, vastas Männik, et Lasilasse ei leitud direktorit ja talle tehti ettepanek koolijuhiks asuda.

Marja-Liisa Männiku sõnul on praegu üleüldse segased ajad ja ilmselt toob Rakvere vallas suuremat selgust septembris-oktoobris valmiv haridusvõrgu korrastamise mõjuanalüüs. Aruandest peaks selguma, kas ja kuidas on otstarbekas väiksemaid koole edasi pidada. "Ainuüksi jutud Veltsi kooli kinnipanemisest mõjusid väga halvasti, sest paljud lapsevanemad hakkasid lastele uut lasteaeda või kooli otsima," rääkis Männik.

Lasila kooli ette sõites tekkis tunne, nagu oleks Sigatüüka võlurikooli juurde jõudnud. Kui väljast jättis hoone oma tahutud kivide ja tornikiivritega üsna tagasihoidliku mulje, siis koolimajja sisse astudes tuli nentida, et see on ikka mõis mis mõis – õliga viimistletud puitparkettpõrandad, kõrged laed, millel kaunid joonistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles