Raamatute kollane kodumaja – 25 aastat unistusi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kuna sel ajal polnud arvutilaenutust, vaid lugejakaartide süsteem, oli raamatukoguhoidja töö päris pingeline. Lugejaid teenindab raamatukoguhoidja Naima Vainokivi.
Kuna sel ajal polnud arvutilaenutust, vaid lugejakaartide süsteem, oli raamatukoguhoidja töö päris pingeline. Lugejaid teenindab raamatukoguhoidja Naima Vainokivi. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Veerand sajandi eest Rakveres avatud raamatute kollane kodu ehk Lääne-Virumaa keskraamatukogu maja tõi ühest küljest suurt rõõmu, sest viimaks saadi osakonnad ühise katuse alla, ent direktor Liisa Düüna oli sunnitud kohe tõdema, et maja on paraku liiga väike.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa, kes on ajaloo tarvis kirja pannud raamatukogu kollase maja saamisloo, ütles, et teekond oli väga vaevaline. «Periood, kus raamatukogu vireles ebasobivates tingimustes, oli väga pikk,» sõnas ta ja kõneles, et juba 24. detsembril aastal 1954 kirjutati ajalehes Sirp ja Vasar mööda raamatukogu seinu jooksvatest veeniredest ning põrandatel olevatest loikudest. «Illustratsiooniks oli pilapilt, kus soovitati raamatukogu personali täiendada parvevahi kohaga,» meenutas ta.

Pidulik hetk. Lindi lõikavad läbi Liisa Düüna, Kalju Saaber ja Toomas Varek.
Pidulik hetk. Lindi lõikavad läbi Liisa Düüna, Kalju Saaber ja Toomas Varek. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles