Väike-Maarja külje all asuv ettevõte pälvis mainekaid auhindu

Merly Raudla
Copy
Vinkymon OÜ on perefirma, mille juured ulatuvad 2012. aastasse, mil Vinkide perel tekkis mõte populariseerida ebaküdooniat ja sellest valmistatavaid tooteid. Nõnda rajaski pere Eesti esimese ebaküdooniakasvanduse. Pildil pereema Maila Vink ning perepoeg Rando Vink oma talupoes.
Vinkymon OÜ on perefirma, mille juured ulatuvad 2012. aastasse, mil Vinkide perel tekkis mõte populariseerida ebaküdooniat ja sellest valmistatavaid tooteid. Nõnda rajaski pere Eesti esimese ebaküdooniakasvanduse. Pildil pereema Maila Vink ning perepoeg Rando Vink oma talupoes. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval toimus Tallinnas Põhjala tehases teist korda suur talutoidu laat "Maa tuleb linna", kus kuulutati välja selle aasta parim talu ja talutoit. Ärina külas asuvasse ettevõttesse Vinkymon OÜ tuli nii parima noortaluniku, parima tervisetoote kui ka parima alkohoolse joogi autasu.

Vinkymon OÜ tegeleb Väike-Maarja külje all Ärina külas kümnel hektaril ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamisega ning nendest toodete valmistamisega. Pereettevõtte tootevalikust leiab näiteks limonaade, siirupit, krõpse, pestot, fermenteeritud küüslauku ning vahuveini. Pudelis kääritatud kuiv õunavahuvein ebaküdoonia ja meega on olnud näiteks presidendi vastuvõtul ametlik tervitusjook. Ettevõttel on plaanis liikuda teraviljast ekstraktide tootmise suunas ning rajada selleks uus tehas.

Pühapäeval avatud triiphoonete ja aedade päeval oli Vinkymoni hoov ja talupood uudistajaid täis. Soovijad said proovida ja soetada väikeettevõtte tooteid, näha ebaküdooniakasvandust ja teha lustisõitu heinte sees traktorikärus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles