Võistlusjuhend läks asja ette: Lääne-Virumaal pidi orienteeruja karuga tõtt vaatama (1)

Kevin Volter
Copy
Põlula metsade vahel selgusid Eesti meistrid tavaraja- ja teateorienteerumises. Kahel võistlejal tuli aga tõtt vaadata ka metsaotiga.
Põlula metsade vahel selgusid Eesti meistrid tavaraja- ja teateorienteerumises. Kahel võistlejal tuli aga tõtt vaadata ka metsaotiga. Foto: Erakogu

Põlula kandis elutsev karuott ilmselt teadis, et tema tagasihoidlik persoon oli saanud orienteerujate võistlusjuhendis ära nimetatud, ja et juhendi koostajat mitte piinlikku olukorda panna, käitus ta nii, nagu paberil kirjas oli: käis end orienteerujatele näitamas.

Nädalavahetusel jagati Põlulas Rakvere Orienteerumisklubi korraldatud võistlusel välja Eesti meistri tiitlid orienteerumises. Kuna see kant on tuntud ka oma arvuka karude populatsiooni poolest, oli isegi võistlusjuhendis kirjas käitumisjuhend karuga kohtumise tarvis. Etteruttavalt võib öelda, et see võistlusjuhendi punkt läks ka asja ette.

Üks võistleja, kes 20 meetri kauguselt võimsa metsloomaga tõtt vaatas, oli Lääne-Virumaalt pärit Kristjan. "Kohtumine ise oli lühike. Metsas oli korralikku raginat ja ka möirgamist kuulda," kirjeldas mees. "Olin parasjagu joogipunktis, mõtlesin, kuhupoole liikuda, aga õnneks see mõte jäi lühikeseks, sest karu jõudis enne liikuma asuda." 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles