Station Narva festivalile sai suvesaundi konkursi kaudu esinemiskutse Kain

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Laulja-laulukirjutaja ja produtsent Kain Kalja.
Laulja-laulukirjutaja ja produtsent Kain Kalja. Foto: Martin Kalmet

Nagu kevadel lõppenud Virumaa Suvesaundi konkursil välja hõigatud sai, esitatakse ühele artistile kutse astuda üles septembris toimuval linnafestivalil Station Narva. Selle kutse sai laulja-laulukirjutaja ja produtsent Kain, kes esineb sel laupäeval, 9. septembril restoranis Valge Kõrvits.

Kihleveres kasvanud Kain Kalja on osalenud kõigil kolmel Virumaa Suvesaundi konkursil: aastal 2021 looga "Messed Up", aastal 2022 palaga "Out of Office" ning tänavu looga "Wired". Seni on tema hiphopi, funk‘i ja neosouli kõlaga palad jõudnud konkursil üldedetabeli keskossa, kuid saanud häid punkte mitmelt žüriiliikmelt.

Et Kaini pisut melanhoolse käekirjaga popmuusika paitab eriti muusikateadlike inimeste kõrva, tõestab ka fakt, et esinemiskutse sai muusik pärast eelmist suvesaundi konkurssi: 2022. aastal nimelt Tallinna vanalinna päevadele.

"Selle üle, et kellelegi mu muusika hinge läheb, on alati hea meel ning eks need esinemiskutsed on lihtsalt selle tulemus," ütles Kain, kes esineb Narvas esimest korda ja külastas piirilinna viimati üldse kümmekond aastat tagasi. "Uudis oli minu jaoks üllatav, kuid väga teretulnud, sest mulle meeldivad kõiksugused välised stiimulid, mis ajendavad mind rohkem musitseerima."

Kaini muusika on algusest lõpuni – esimesest kitarrinoodist kuni viimase vokaalpartiini – tema enda salvestatud ja produtseeritud. Üksiküritaja ja isetegijana on ta seni tegutsenud kodustuudios, nüüdseks aga juhib Tallinnas omaenda helistuudiot RecAll.

Muide, Narvas astub Kainiga koos üles ka teine Virumaa Suvesaundil konkureerinud muusik. Kontserdil mängib klaverit Kaini lapsepõlvesõber Martin Kalmet, kes 2022. aastal osales Virumaa Suvesaundil soolopalaga "Nüüd on nii" ning tänavu duo Double Martini liikmena looga "3 Seconds of Summer".

Kaini saab kuulata Narvas sel laupäeval, 9. septembril kell 16.30 restoranis Valge Kõrvits. Neljapäevast pühapäevani toimuva Station Narva programmi kohta leiab lisainfot festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles