Väeosast omal volil lahkumine tõi kaasa tingimisi vangistuse

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väeosast kuni kolmekümneks päevaks omal volil lahkunut karistatakse kuni üheaastase vangistusega.
Väeosast kuni kolmekümneks päevaks omal volil lahkunut karistatakse kuni üheaastase vangistusega. Foto: Jan Randar Raidma

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti esmaspäeval süüdi 20-aastane Nikita, kes oli mais Tapalt väeosast omal volil rohkemaks kui kolmeks päevaks lahkunud. Mehel tuli vastu võtta kolme kuu pikkune tingimisi vangistus üheaastase katseajaga.

Kuigi Nikitale polnud väljaluba antud, otsustas mees ohjad enda kätte võtta ja ikkagi väeosast nädalavahetust veetma suunduda. Mees lahkus omal volil Tapa sõjaväelinnakust 5. mai keskpäeva paiku ning naasis kolme päeva ja rohkema kui nelja tunni pärast. Asja asus uurima sõjaväepolitsei ja peale kriminaalkuriteo tuvastamist alustas prokuratuur kriminaalmenetlust ning viis kaasuse kohtusse. Nikita sai oma tehtud veast aru ja läks kokkuleppemenetluse teed. Istungil ütles mees, et ta ei kavatse enam kuritegusid korda saata.

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas määrati Nikitale väeosast üle kolmepäevase omavolilise lahkumise eest karistuseks kolme kuu pikkune tingimisi vangistus üheaastase katseajaga. Kuna mees on praegu töötu ja elab koos vanematega, jääb suurem osa menetluskuludest riigi kanda. Sellest hoolimata tuleb Nikital endal maksta pea 600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles