Õ peegeldus vaimumõõgateral

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Krapsakal Carolinel (Karin Lamson) on mõnigi hea nõu varuks, kuidas Otto (Stefan Hein) saaks maarahvale tõhusamalt tarkust jagada.
Krapsakal Carolinel (Karin Lamson) on mõnigi hea nõu varuks, kuidas Otto (Stefan Hein) saaks maarahvale tõhusamalt tarkust jagada. Foto: Jaanus Lekk

Mineviku õpetlasi näeme vaimusilmas enamasti varavanade, tõsiste ja stoilistena ... Noor tarmukas õ-mees Otto Wilhelm Masing, kes asjatab Viru-Nigula kunagise pastoraadi õuel, on tulvil aatelist (keele)õhinat, õpetamistarmu ja (sõna)mängulusti.

Oi, see Otto on tõhus, tõtlik ja väle! Lennukas mõtetelt ja tegudelt, avar hingelt ja unistustelt. Lõbus lastega ringi lippama ja peitust mängima, nõukas sõnadesse süüvima ja tarkust jagama, tarmukas kunstiski kätt proovima.

Kodutanumal südikalt toimetavas vaimunõtkes Otto Wilhelm Masingus on õhinat ja rõõmu, aga ka kõhklusi, võõristusetunnet ning ahastusemomente, kui metsik maarahvas, kelle keele suureks loomise nimel ta mõõtmatu visaduse, missioonitunde ja ka mõnuga toimetab, tema õpetusi taas naeruks paneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles