Postimehe ajakirjanduskool võtab taas vastu uusi õpilasi

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Postimehe ajakirjanduskooli neljas lend.
Postimehe ajakirjanduskooli neljas lend. Foto: Konstantin Sednev

Sihtasutus Postimehe Fond avab septembri lõpus taas Postimehe ajakirjanduskooli, kuhu on oodatud kõik huvilised, et Eesti parimate meediakoolitajate ja ajakirjanike käe all meediateadmisi omandada.

Pool aastat vältava kursuse õppekava tugineb Postimehe toimetuse, Tallinna ülikooli meediaõppejõu ja Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemäe ning Postimehe arvamustoimetuse juhataja ja kauaaegse meediaõppejõu Mart Raudsaare mõtetele.

Postimehe ajakirjanduskooli kursus kestab pool aastat ning valdavalt kohtutakse üle nädala laupäeviti.

Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemäe sõnul on viiendat õppeaastat alustav Postimehe ajakirjanduskool loodud selleks, et anda võimalikult mitmekülgset ja praktilist ajakirjandusõpet otse praktikutelt.

Õppekava on põnev ja eluline, et võimaldada lõpetajal ajakirjanduse toimimist paremini mõista ja soovi korral selles valdkonnas tööd alustada.

Hõbemäe koostatud õppekava on laiapõhjaline ning hõlmab teemasid uudise kirjutamisest kuni mobiilifotograafia, podcast’imise ja meelelahutusajakirjanduseni.

Ajakirjanduskoolis õppimise tulemusena omandab õppija oskuse luua ajakirjanduslikku sisu erinevatel meediaplatvormidel ja olulisemates ajakirjanduslikes žanrides, tutvub meediaväljaande toimetuses töötamisega ning oskab oma tegevuses juhinduda ajakirjanduseetikast.

Kooli registreerimiseks ei ole katseid, vaid oodatud on kõik motiveeritud soovijad. Registreerimine on avatud septembri viimase nädalani ja kool alustab tööd 29. septembril. Täpsem info on leitav Postimehe Fondi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles