Umbkeelsed taksojuhikandidaadid käivad Rakveres "õngitsemas"

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakveres välismaalastest taksojuhte ei kohta, kuid teenindajakaarti on umbkeelsed välismaalased taotlenud küll.
Rakveres välismaalastest taksojuhte ei kohta, kuid teenindajakaarti on umbkeelsed välismaalased taotlenud küll. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavalitsuses on sagenenud juhtumid, kus eesti keelt mitteoskavad välismaalased esitavad taotluse, et saada taksojuhi teenindajakaart. Järelevalveametnik Kaia Koch nimetab sellist tegevust "õngitsemiseks" ja selgitab, et peamiselt on tegemist Aafrikast pärit inimestega, kes Tallinnas või mõnes muus omavalitsuses on juba saanud eitava vastuse oma taotlusele ning proovivad nüüd õnne teistes linnades.

Kaia Koch pole arvet pidanud, mitu taotlust ta juba tagasi on lükanud, kuid resümeerib: "Neid ikka on. Põhiliselt on selliste taotluste esitajad mustanahalised Aafrikast pärit inimesed."

Taksojuhina töötamiseks on Eestis vaja teenindajakaarti, mille väljastab omavalitsus, kuid mis kehtib kõikjal Eestis sõltumata väljastuskohast. "Häiretuli lõi põlema, kui teenindajakaarti hakkasid järjest taotlema välismaalased, kel pole Rakverega mingit seost," lausus abilinnapea Kert Karus. "Ilmselge, et nad ei kavatsenud taksojuhina tööle asuda mitte Rakveres, vaid pigem ikka Tallinnas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles