Saksi endine vallamaja müüakse internetioksjonil

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Endine Saksi vallamaja Moe külas. Saksi oli omaette vald aastatel 1993–2005, siis ühines see koos Lehtse valla ja Tapa linnaga Tapa vallaks.
Endine Saksi vallamaja Moe külas. Saksi oli omaette vald aastatel 1993–2005, siis ühines see koos Lehtse valla ja Tapa linnaga Tapa vallaks. Foto: Andres Tohver

31. augusti Tapa vallavolikogu istungi üheks päevakorrapunktiks oli vallavara võõrandamine. See tähendas Moe külas paikneva endise Saksi vallamaja müükipanekut. Hoones paiknenud raamatukogu oli vald sulgenud juba kevadel. Ka Moe külaselts ja noortekeskus on hoonest välja kolinud.

Tapa valla ettevõtlusspetsialist Marko Teiva selgitas, et vastavalt vallavara eeskirjale on tellitud kutseliselt hindajalt eksperdihinnang hoone turuväärtuse määramiseks. "Eksperthinnangus on selle kinnistu turuväärtuseks leitud 45 000 eurot," rääkis Teiva. Tema sõnul pannakse kinnistu müüki osta.ee oksjonikeskkonna kaudu.

"Valla eelarvepuudujääk on päris suur. Miks see müügisumma ei võiks olla 75 000 eurot?" küsis vallavolikogus reformierakonda esindav Reigo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles